minek nevezzelek?

Alsógatyák titkai. 1 rész: „Minek nevezzelek?”

Olvasási idő: kb. 10 perc

Csókolom, sziasztok

Figyelem érzékeny téma! A bejegyzés csak 18 éven felülieknek ajánlott!

Nem egy Petőfi Sándor verselemzésbe kezdünk, pusztán bevezetünk egy új blogkategóriát az Alsógatyák titkait. Szeretnék egy tabukat döntögető sorozatot elindítani, ami kellően ismeretterjesztő, így lehet belőle tanulni, emellett megnem válaszolt kérdésekre választ ad, valamint egyszerű praktikákkal segít javítani az életminőségünkön, de lehetőséget is ad, hogy megismerjünk érdekes tényeket. Olyanokat, mint például, hogy Bonaparte Napóleon és Grigorij Jefimovics Raszputyin ékességének története miben is annyira hasonló. De a legfontosabb feladata a sorozatnak: támogat. Teszi mindezt egy igen vitriolos és fanyar humorú bázison pihentetve, de mégsem elviccelve a fontos témákat.

Miért vágok ebbe bele?

  • Mert érdekesnek találom magát a témákat és úgy érzem, hogy a közös feldolgozás egy jó irány, amit, ha jóhumorral, de végig segítő szakmaisággal vezetek fel, akkor annak lesz is hatása. Egykor az urogenitális zóna zavariaval engem megkeresőkkel is tréfálkoztam a foglalkozásiakon, mert hiszem, hogy ez lehet a közös nyelv és még inkább az oldószere annak, ami ezt a témát megközelíthetetlenné teszi.
  • Mert van annyi ismeretem és még inkább tapasztalatom tréningek tartása által, hogy érdemes ezt megosztani. Természetesen vállalva azt, hogy ez sokak nem tetszését fogja kiváltani, még ha bizonyosan olvasni fogja utána is. Mert ilyenek vagyunk.

Direkten indirekt

Az alapvető ismereteimet a 2013-s év és abban is az AVIVA férfi torna oktatói képzés alapozta meg. De itt is sok mindent mellétettem. Ill. szeretem az indirekt utakat, vagyis amikor következmény egy történés, nem pedig direkt elvárás. Ennek megfeleltethető technika és módszer pedig bőven akad ebben a témában is. Ezek egyértelműen hatásosak, sőt még akár könnyebb ezekkel dolgozni, ill. megtanítani, mint direkt társaikat.  

Grammatikai rozsdamaróval

Hiszem, hogy először nevén kell nevezni a problémát, beszélni róla, feloldani a mesterségesen rárakódott rétegeket és végül helyén kezelni. Hogy kínáljunk valamire megoldást, amikor még a probléma, vagy a probléma helye, a kialakulásának módja sem nevezhető meg, mert pironkodva elhajolunk onnan?

Felvetődik persze a másik kérdés azonnal: „hogy jutottunk ideáig”? Van, aki a vallásos prüdériát jelöli meg ennek elsőszámú okaként. De mindegy is. A lényeg, hogy a szexuális kultúránk gyerekcipőben jár és ez minket is minősít, mint társadalmat.

Tény azonban, hogy az elmúlt jó 7 évben – amióta intim egészséggel foglalkozom és tanítom is – azt tapasztalom, hogy zavarba jön mindenki. Én meg a nagy liberalizmusommal vagyok a fura, mert nem hat rám a démonizált szókészlet.

Szavak mögöttes tartalom nélkül

Szoktam volt mondani, bár más összefüggésben: sosem a szavak bántanak, hanem azok az ideológiák, amik azokat megmérgezik. Ilyenkor a szavakat jobb kóstolgatni, bátran kimondani és helyén kezelni. Az idétlen topogást közösen oldjuk fel az alábbi szinonimaszótár által, amiben többféle megoldást kínálok a becses testtáj nevén nevezésére.

Így is, úgy is

  • Modorosan. A szaknyelvi, avagy választékosabb megközelítés alapján: fallosz, férfi szeméremtest, férfiasság, hímtag, hímvessző, nemzőszerv, nemzőtag, pénisz, …  A tudományos megközelítés kulturált közegben hagy minket, de egy intim pillanatban roppant előnytelen és idétlen ezeknek a bevetése és a velük való manipuláció, de egy tréningen bátran alkalmazható.
  • Bugyután. Újabb árnyalat a bizalmaskodó kifejezések bevonása. Azonban ezek gyerekesek és még akár a férfiakra nézve lekezelőek és leminősítőek tudnak lenni – igen, mert van olyan, hogy férfi önérzet. A teremtés koronája könnyen viszolyog önmaga is joggal az olyan megnevezésektől mint: biga, bögyörő, fütyi, fütykös, fütyülő, himbilimbi, kukac, kuki, pöcörő, ….
  • Szabadosan. A szleng is kínál megoldást: bájdorong, bőrös virsli, bráner, csövesborsó, dákó, dárda, fegyver, hancúrléc, hancurvessző, karó, kéjrúd, műszer, nyeles aszpirin, örömrúd, pöcs, szerszám, tök, zászlórúd, …  Ezekkel a kifejezésekkel persze még mindig az álszemérem álcája mögött, de már sokan variálnak.
  • Durván. Persze az erősebb fények mellett is vannak megoldások. Ezektől természetesen tehermentesítem a bejegyzést. Ezek a trágár jellegük miatt egy ebédlőasztal mellett sem könnyen alkalmazhatóak.
  • Megszemélyesítve. A férfiak egyrésze már fiatalon elnevezi a kisbarátját és ehhez utána következetesen ragaszkodik is intim pillanatokban is.
  • Népiesen. A kedvenceim a tájnyelvi megfeleltetések: bőrjankó, csőszbőgettyű, komagyűjtő, lányfúró, …

Egy érdekesség. „Bújj, bújj, zöld ág, zöld levelecske, nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta!”  – énekli boldogan a Mazsola csoport a Széchenyi utcai óvodában körjáték közben Éva néni vezetésével. De ne feledkezzünk meg arról, hogy a mondókák és a népdalok is tömény etno pornó, azaz vad szavak kalárisa, ami a nemiszerveket és magát az aktust is legalizálja erőteljes képi világa által. Lehet átkellene ezeket a dallamokat gondolni, hogy valóban ide valók-e. Mondjuk, ha úgy nézzük a magyarok tévedtek már jóval nagyobbat is, ha dönteni kellett.

  • Gördülékenyen. A Kámaszútra, a szerelem szanszkrit irodalma kifinomultan kínálja fel nekünk a lingam kifejezést. Ami könnyedén gördül le az ember nyelvgyökén és légiesen megnevez, mégsem sért.

Egy érdekesség. Miért is ennyire kellemes ez a nyelv? Mert az egyetlen, aminek a betűinek abc sorrendben történő kiejtésekor a hangképzés sorban hátulról, előre halad az ajkakig. Ezáltal érezzük ezeket a szavakat természetesnek és hozzánk illeszkedőnek.

A további részek tartalmából

A sorozat első részében nevén neveztük a forradalmárunkat. De az érdemi most jön! Lemegyünk a szerelőaknába és megnézzük, hogy mi is van egy alsógatyában. Átvesszük, hogy mi tud ezekből az alkatrészekből elromlani, mi tartozik a garanciális tételek közé és mikor kell szervízelni ezeket és mi nem fér bele a tervezett kopás kategóriájába.

Legendás péniszek közt

De persze érdekes történelmi párhuzamok által kifejezetten szerethető lesz ez a sorozat. Hisz híres falloszokat állítunk sorba. Természetesen nem közéleti, és végképp nem a politikai éra nagyjaira kell gondolni, még ha csábító is a gyorsan létrejövő lajstrom.

Higgyétek el izgalmas és tanulságos lesz.

Innen folytatjuk.

Megosztás: