pénisz méret

Alsógatyák titkai. 3.rész: Mekkora az akkora?

Olvasási idő: kb. 12 perc

Csókolom, sziasztok.

Figyelem érzékeny téma! A bejegyzés csak 18 éven felülieknek ajánlott!

Fűtéskorszerűsítésre várva… Még mielőtt neki ugrunk a „vadnak” egy kedves régi történettel lazítsuk fel a címben rejlő feszültséget. Még az alkalmazotti éveimben járunk, amikor volt egy munkatársam, aki roppant magas volt. Karjai végtelen hosszú újjakban végződtek, cipőmérete is hatalmas volt. Hol előtte, hol mögötte, de visszatérő viccelődés tárgya volt, hogy minden méretarányos-e ehhez a mérethez. Meg sem hallotta ezeket a tréfákat, de egyszer egy rövid tömör mondattal fordult a heccelőkhez: „Higgyétek el, idővel egyre nehezebb a nagy házat felfűteni”.  

Szögezzük le már az elején, nincs kapcsolódás a lábméret és az izgalmi hossz között. Sőt nincs összefüggés semmilyen fizikai paraméter és a nyugalmi és erektált pénisz méret között. Kár találgatni. Marad a meglepetés csomagbontás után.

Kérdéstengerben

Csak egy pár kérdés, ami a provokáló blog címét követi, ha mélyebben belemegyünk a témába és meglátjuk a problémát, amit önmagában hordoz.

 • A szexuális elégedettség fokmérője vajon a méret?
 • A hímvessző formai szépsége vagy inkább az állóképesség számít?
 • A technika vagy a figyelem számít egy odaadó szerető által?
 • Büszkeség vagy szégyen?
 • Vagy csak öltözői dominancia harc?
 • Szükséges-e a korlátozó nevelés?
 • Van-e kapcsolat a szégyenérzet és a gátlásosság között?
 • A megszégyenítés vajon torzítja a viszonyt a szexualitáshoz?
leskelődő

Ezért, fontos lenne, hogy

 • mindenki egészségesen megélje, megélhesse a nemiségét, de még inkább önmagát.  
 • valamint, hogy természetesen viszonyulhasson a nemi szervéhez, de még inkább önmagához.
 • a saját szerepvállalását ebben meglássa. Amiben nem áldozat, legfeljebb partner egy illúzió fenntartásában.
 • érzelmeit felszínre hozza, így csökkentse a gátlásait.
 • elengedje az önkorlátozó gondolatokat, amivel megfosztja magát a nemi örömtől.
 • elengedje azt a félelmet is, hogy minősíthetik és így akár újra torzul a szexualitáshoz való viszonya.
 • Önelfogadás. Itt is.

A pénisz méret lélektana

Az aggodalom, a frusztráció a pénisz mérete és formája miatt meg tud jelenni, és igen széles skálát tud bejárni ezáltal a férfi. Kimerülhet mindez pusztán abban, hogy kerüli azokat a szituációkat, amikor más férfiak meztelenül láthatják pl. edző termi zuhanyzók. De ez egészen odáig eljuthat, hogy magát a szexuális érintkezést kerülje. Pedig nem lenne szabad, hogy az énképet befolyásolja a pénisze és így az önértékelés kudarcává váljon az öröm forrása.

Főleg fiatalon tud a nagyobb hímtag iránti vágy megjelenni. Pedig a bevezető történet is figyelmeztet, hogy bizony a tervezett avulás ott van a pakliban. Ill., ha túlontúl nagy a vágyott rész, akár fájdalmassá is válhat a partner számára a közeledés. A tény azonban, hogy a férfiak 45%-a szeretne nagyobb férfiasságot, de a kockázatos műtéti beavatkozásig már nem menne el.

Érdekesség. A történelem folyamán pedig a leleményes férfi mindent meg is tett, hogy ezt is az uralma alá vonja, amivel csak lehetett. Így a „sufni tuning” részeként fogyasztott porrá őrölt orrszarvú szarvát erekciója fokozására, de az alföldi legények is a hozott anyagból dolgoztak. Ők „nádazás” néven a húgycsövükbe helyezett nádszál által várták a támogatást.

Szpojler veszély. Az erekciós zavar külön blogbejegyzésben kap helyet néhány rész múlva.

Hús és vér

Két fő csoportra oszthatóak a péniszek. Az osztás alapja a nyugalmi állapotban mutatott képük és még inkább a nyugalmi és erektált méret közötti arány. Így van:

 • A hús pénisz. Ami nyugalmi állapotban is nagy méretű. Merevedéskor alig lesz nagyobb, csak keményebb. Az oka az, hogy merevebb szövetek építik fel, így a vérpénisz kollegákhoz képest kevésbé rugalmasak.
 • A Vér pénisz. A férfiak 79%-a ilyen modellel rendelkezik. Hősünk sokszorosára megnő szexuális izgalom hatására. Úgy tartják, hogy ő jobban figyel a partnerére, mint magabiztosabb pénisztestvére.

Érdekesség. A majmok kisebb pénisszel is képesek változatos élményhez juttatni a partnerüket.

A merevedés természetrajza

 • A korábbi posztban átvettük, hogy barlangos testekből áll a pénisz törzse, amin nyugalmi állapotban átáramlik a vér felhalmozódás nélkül. Azonban erekciókor a vénák a vértolulás okozta nyomás következtében elzáródnak, és a vérbőség létrehozza a merevedést.

Érdekesség. A Kámaszútra is felosztja a férfiasságot még pedig méret alapján: a mezei nyúlra (kis lingam esetén), a bikára (átlagos lingam esetén), és a lóra (nagy lingam esetén).

 • Ideális esetben a hasfalhoz képest 45 fokos szöget zár be a pénisz merevállapotban. 
 • A kor előre haladtával ez a szög megnő és a 90 fok fele tartva módosul.
 • Petyhüdten 8,3-10,8 cm, ekkor átmérője 2,5-4 cm.
 • Az átlagos növekedése 30%.
 • Izgalmi állapotban 12,5-15 cm, átmérője ekkor 3,5-5 cm.

Érdekesség. A pénisz mérete és a koitusz hossza között sincs összefüggés.

áll a híd

A szexuális válaszok

Öt stádiumon megy át a férfi a vágytól a csúcsélmény lecsendesedéséig.

 • A vágy. Itt bármely érzékszerv ingerlése az élettani válasz lehetőségét hordozza. Közvetlen érintkezés által és persze az érzékszervektől (látás, hallás, érintés, ízlelés, szaglás) is jöhet az inger. Persze maguk az emlékek, a fantáziák, a vágyak, a gondolatok is stimulálóak tudnak lenni. Sajnos idővel egyre kevésbé képesek a férfiak a merevedésre – így egyre nagyobb ingerlés szükséges. Pedig nem olyan régen még kamaszos cél, az volt, hogy a már pénisze látványa a partner gátlásait elemi szinten eltüntesse, most meg…
 • Az izgalom.
 • A plató. Magas szexuális izgalom társítható ehhez a szakaszhoz. A merevedés fokozott, ahogy a makk mérete is. Ilyenkor jelennek meg az első vágycseppek, a húgycsövet elősikosítandó.
 • Az orgazmus. Szexuális válaszreakció, amikor az ondófolyadék kéjérzés kíséretében kilövell. Ekkor az egész férfi szexuális szervrendszere ritmikusan húzódik össze a kijutást segítendő. 
 • Az ellazulás.

Érdekesség. Az anorgazmia. Amikor a férfi ejakulál, de örömöt nem érez.

Optikai tuning a pornó után

Amennyiben van egy kis alhasi többlet, érdemes onnan azt letornázni (több okból kifolyólag) másrészt a vadabb fanszőrzet „ledobása” is pozitívabb elbíráslás felé viszi a kicsinek hitt forradalmárt. Kicsinek hitt, hisz nem olyan nagy az a nemzetközi átlag.

De miért is torzul a kép? Talán épp a pornó miatt. Persze, persze senki nem nézi, de akkor kinek gyártják? Ill. meg ne nézze senki a másik keresési előzményét és a szolgálati lapjtopját meg még annyira se.

A pornó önálló műfaj, ami nem használati útmutató a testhez és a másikhoz, inkább a megnem élt vágyak mozivászna, amit helyén kell kezelni. Mesterséges közeg, amiben a meg(nem)élt élmények, és a testek is hatásvadászok. A való élet szőrös testei és fáradt naivái messze távol maradnak ettől.

Érdekesség. A férfiasság teljes hosszának több mint fele a testen belül található, jellegzetes bumeráng alakot formálva.

„Mondja, apró pénisz mintával is rendelhető ez?”

A gátlásos és öngátló korokat megelőzően egy kicsit másabb lelkületben, máshogy viszonyultak a vágyakhoz is. Ez ábrázolásaikban és a művészetben is megjelenik. Így például a pompeji emberek lakáskiegészítői is ennek voltak alárendelve. A pénisz, mint a termékenység, az erő szimbóluma a napi használati tárgyakon és díszítéseken is helyet kapott.

Milyen lenne ez átültetve a mi korunkba? Ott állsz egy bútoráruház közepén és levadászol egy hozzáértőnek látszó eladót és kérdezed őt a kiszemelt, lapra szerelt bútor kapcsán:

„Mondja apró pénisz mintával is rendelhető ez? Mert szép-szép ez elnagyolt fallosz ábrázolás, de a tálalónkhoz nem passzolna”.

Érdekesség. Ha már túlzó méretekről van szó. Priaposz a termékenység görög istene, a bőség jelképe, akit mindig aránytalanul nagy méretű hímvesszővel ábrázoltak. Róla kapta a nevét a pénisz kórós, fájdalmas merevedési zavara, a priapizmus.

A következő rész tartalmából

Immár a 4. részben a leginkább elromlani képes alkatrészt fogjuk górcső alatt vizsgálni, ami nem más, mint a prosztata. Átvesszük a szerkezeti felépítését, a helyét és azokat a kilépéseket, amik itt adottak, ha sorsunkat a kezünkbe akarjuk venni. Szó szerint és átvitt értelemben is.

Könnyed viszonyulást kívánok önmagunkhoz addig is. Innen folytatjuk.

Megosztás: