elmúlt 10 év

Számok. Évek. Érzések.

Olvasási idő: kb.: 5 perc

Csókolom, sziasztok.

Túl van a ZÁKÁNY FITNESS a 10. életévén. Ez idő alatt formailag, tartalmilag, gazdasági- és jogi környezetében, a segítők számában és összetételében folyamatos metamorfózisokon ment át. Tette mindezt hol önként, hol pedig a külső körülmények hatására vagy még inkább azokra nem reagálva, inkább megelőzve azokat.

Objektivitás nélkül

A számvetés irányába az vitt, hogy az elmúlt napokban egy kedves kolleganőmmel találkoztam az utcán. Váltottunk pár gondolatot és megjegyezte, hogy szerinte milyen termékeny időszakom volt az elmúlt másfél év. Még szabadkoztam is, hogy szerintem túloz, de ahogy elkezdte sorjázni, hogy mi is az, amit lát kívülről belőlem vagy még inkább a ZÁKÁNY FITNESS-ből, valóban nem kevésnek tűnt.

Számok szintjén

Alapvetően hiszek a számadások és elemzések erejében. Nézzük mit is tudunk felmutatni.

Az első 107 offline hónap, közel 9 év érdemei:

  • 1 független, folyamatában növekvő, rentábilis stúdió
  • 5 év után főállássá váló Stúdió üzemeltetés
  • 5.849 megtartott óra
  • 19.385 megmozgatott ember

Az elmúlt 15 offline és online hónap eredményei:

Ha pedig eddig nem éltél a Teszthét lehetőségével itt az idő.


Szumma helyett

Így leírva valóban nem kevés. Főleg az utóbbi hónapok bővelkedtek tanulásban, fejlődésben és még inkább önmeghaladásban. Nem tagadom – hisz nem kevésszer hangot is adtam ennek – bővelkedtek keserű szájízekben, de ahogy sokszor már idéztem Pavel Tsatsouline klasszikusát: „ha könnyű lenne, mindenki ezt csinálná”.

Ellenben bővelkedett ez időszak új ismeretségekben és munkakapcsolatokban is, amiért nagyon hálás vagyok.

ZF 2.0

A két éra között mintha egy éles vonal lenne. Életem egy a legizgalmasabb időszaka volt az offline jelenlétem. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy mennyi munka és még inkább idő volt ezt egyben tartani. A vonal előtt folyamatában visszatérő gondolat volt, hogy hogyan is alakítsam át az egész működésünket. De olyan dinamikával haladt abban a formájában a vállalkozás, hogy esély sem volt akkor egy új szál bevezetésére.

Így talán a „váltás” épp jókor jött és figyelmeztetett, hogy lehet és kell is valami újban kipróbálnia magát az embernek. Mindamellett rámutatott majdcsak minden szektor vállalkozójának, hogy milyen érzékeny a legerősebbnek hitt gólem is.  

Szabadon

Azt hittem az alkalmazotti státusz után vállalkozóként szabad vagyok, de tévedés volt ezt hinni a mostani szabadságfokomhoz képest. A leghálásabb ezért vagyok, mert egy újfajta, eddig és ilyen mélységében meg nem élt szabadságot élhetek meg.

Bölcsességek a kávéscsészén túl

Egy szívemnek most különös kedves gondolatot megosztok. Nem olyan régen egy kirándulásunk során egy kávézóban beszélgetésbe elegyedtünk a pultos hölggyel. Ezekben az embert- és még inkább vállalkozást próbáló időkben könnyen szóba kerül az elmúlt másfél év és hogy mint változik oly sok minden ennek hatására.

A szelíd mosolyú hölgy bölcsessége ebbe a mondatba kerekedett ki:

Nem nézhetünk hátra, mert akkor orra bukunk.

Haladásban, fejlődésben, eredményekben gazdag időszakot kívánok mindenkinek.

Innen folytatjuk, de addig is maradjunk kapcsolatban. Kérlek csatlakozz zárt Facebook közösségünkhöz és/vagy íratkozz fel hírlevelünkre.

Megosztás: