online jóga

Tennél ÖNMAGADÉRT otthonod kényelméből?

Otthon végezhető tornát keresek, amibe akár a családomat is be tudom vonni. A ZÁKÁNY FITNESS kínál megoldást erre?1Hagyd abba a keresgélést, megvan!!!
Mi röviden a Z-módszer?2Módszer a módszereken túl.
Mi kicsit hosszabban a Z-módszer?3A testtartásjavítás, alakformálás intelligens és biztonságos, ízületkímélő alternatívája. A pilates, a jóga, és még számos módszer előnyeit ötvözve és újraértelmezve a Z–módszer az eddigi tapasztalatok alapján alkalmas lehet mozgásszervi fájdalmak csökkentésére vagy akár teljes megszüntetésére, így komplex alak- és tartásjavító tornarendszer.
Miért kellett ennyi módszert összevonni?4Mert egyetlen tornarendszer önmagában nem elegendő. Azonban a módszerek tudatos keverése, finomhangolása, újraértelmezése, kibővítése izgalmas és következetesen jobb eredményhez visz minket.
Ez egy kész rendszer?5Nem. Mindig egy aktuális állapot, egy oktatói attitüd, meggyőződés határozza meg az arányokat, és így a keletkező érzeteket is. De mindig határozottan önmaga előnyére változik.
Miért az a szlogenje, hogy “Az újra könnyed mozgásért”?6Mert a funkció sokkal fontosabb mint a forma. Főleg a kor előrehaladtával fontosabbá válik hogy “ne fájjon”.
Milyen múltra tekint vissza?710. éve ismert Debrecenben és a könyező településeken.
Fáj a derekam, a nyakam az ülőmunka miatt – jó lehet nekem mindez?8Határozottan igen. Mindenkinek ideális kortól, nemtől, erőnléttől, hajlékonyságtól függetlenül egyedi felépítése által.
Van-e eszközigénye? Mi kell a tornához?9Csak kényelmes ruházatra és egy tornaszőnyegre van szükséged. De alkalmasint színesitik a tornát olyan “eszközök”, amik miden háztartásban fellelhetőek: szék, fal, könyvek, …
Kinek nem ajánlott?10Akik egy visszafogott, csendes, önmagát túl komolyan vevő oktatót keresnek, csalódhatnak. Ahogy azok is becsapva érezhetik magukat, akik csak “vegytiszta” módszerekhez ragaszkodnak. A módszer azonban mindig működik, ha nyitott arra az egyén.
Mégis milyen akkor az oktató?11Szokatlan. Könnyed hangvételű minden óra, amiben mindenki megszólítva érzi magát. Mivel a program részletgazdag instrukciókból épül fel, így mindenképp kell valami, ami feloldja ennek a feszességét, de nem megy a munka rovására.
Ki az oktató?12Zákány Norbert. Közgazdászból lett oktató (Pilates-, gerinc- és hatha jógaoktató, callanetics és sportoktató, Aviva Férfi Torna oktató). Aki elkötelezett testkutató, aki misszióként tekint a munkájára.
Van-e kezdő csoport, ahova csatlakozhatok?13Nincs, és nincs is szükség rá. Egy átlagember nem tudja meghatározni, hogy ő kezdő, középhaladó vagy haladó. Mert lehet az egyik gyakorlatból gyengébb valaki, de a másik gyakorlatból erős. Ill. az erőt, a hajlékonyságot a kipihentség, az aznap megélt stresszhelyzetek is befolyásolják. Ezért a programnak kell mindehhez idomulnia és segítenie a gyakorlót a célja felé.
Hogy néz ki egy óra?14Mivel szokásokon alapuló szabályok nem kötik, így egy rövid ráhangolódás után legalább 3 változatban kerül bemutatásra minden feladat, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy adott napi állapotához melyik feladat illik. A feladatok felépítése, jellege, összetettsége, aránya pedig már-már mérnökien precíz. Minden óra levezetéssel zárul, hogy csak jó érzés maradjon.
Mennyire változatosak az órák?15Egy hosszú évek óta vendég nem olyan régen így fogalmazott: “folyamatosan megújul, ennyi idő alatt még 2 egyforma órájával nem találkoztam”.
Milyen eredményekre számíthatok?16A lágy, de karakteres technikák által az eredmények nagyon gyorsak annak ellenére, hogy a feladatok (első ránézésre) egyszerű, lassú, nyugodt felépítésűek.
Fizikális stúdióba hova tudok menni?17A “kialakult helyzetben” átmenetileg bezárt a stúdió. De a THM (Tréner Úr ház megy) szolgáltatás által még kényelmesebben vehető igénybe a szolgáltatás akár egy fős, akár csoportos óra tekintetében Debrecen területén.
Nekem fontos, hogy fix időpontban legyen egy óra. Tudok ilyen csoporthoz csatlalkozni?18A Z-Live minden kedden és csütörtökön 18:00 órától elérhető, és pont e miatt az igény miatt született.
Ha nem tudok a fix időpontokhoz igazodni, mit választhatok?19Nézd meg a Z-Videótár hetente megújuló teljes órás anyagait.
Online magánórákkal lehet-e még kiegészíteni mindezt?20Temrészetesen. Egyeztetés kérdése csupán.
Ki tudom-e próbálni a módszert?21Minden további nélkül. Kockázatmentesen és elköteleződés nélkül tesztelheted.
Megosztás: