újabb 4 videó

Torna videók bemutatása: 105. – 108.

Olvasási idő: kb.: 5 perc

105. Könyvekkel a formás karokért

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 59 perc

Van-e eszközigénye? Egy polifoam. Ill. két darab, közel azonos méretű és súlyú könyv, vagy esetleg 2 db 1 kg-os súlylabda, ha van a háztartásodban. Valamint egy nagyobb méretű könyv, atlasz azoknak, akik szeretnék próbára tenni az erejüket.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különösen azoknak, akik szeretnék formásabbá, definiáltabbá tenni a karjukat.

Miről szól a program?

A videók készítése óta immár harmadik alkalommal használjuk a könyveket, mint tornaszereket. Ebben a videóban eltérünk a klasszikus maníroktól és új szövegkörnyezetben, új arányokkal eredményesen teszünk kísérletet a felsőtest átformálására.

106. Galambok között veled lenni

A videó besorolása: Z-Fúzió

Játékidő: 59 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? A galamb póz vagy szanszkritül Ékapáda rádzsakapótászana az egyik kedvenc nyújtó gyakorlatom. A program a megtanítására vállalkozik újra csak norbis habitussal, évek rutinja és tapasztalatai által felvértezve. Ismét csak több kifutás és változat hozza az azonnali sikerélményt és a fejlődési lehetőséget.

107. A belső comb, mint kritikus terület

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 56 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam. Térd probléma esetén egy összehajtogatott törölköző, pokróc vagy díszpárna is kellhet kiegészítésként.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különösen azoknak, akik a belső combjuk tónusával elégedetlenek.

Miről szól a program? 2015 magasságában elég sok köredzés alapú órát tartottam Pilates 500 néven bújtatva. A sorozat kiemelten szeretett programja volt a belső combot trenírozó feladatsor. Határozottan állítom, hogy egy izgalmas órát állítottam össze, amiben minden eredője vagy következménye egy aktív belső comb munka olyan sok irányból és szögből, amit csak a polifoam elbír. Uraknak sem kell megijedni, mert nem lett emiatt „csajos” a program, sőt…

108. Arányosan aránytalan

A videó besorolása: Z-Funkció

Játékidő: 53 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különösen ajánlom azoknak, akik kedvelik a minimál hangulatú órákat.

Miről szól a program? A Z-módszer azért önálló módszer, mert nincs kész. Folyamatában változnak a szervezőelvei a tapasztalat által – akarom hinni, hogy előnyükre. Ez a videó különösen kedves számomra, mert pusztán 7 feladatból áll, így alkalmas arra, hogy az izomegyensúlyi aránytalanságokat megmutassa és eredményesen korrigálja is. Előre hajlások és gerinccsavarások könnyed keveréke hozza el nagyon egyszerű testhelyzetekben azt a jóleső érzést, amire mindig is vágyódunk minden Z-óra után.

További jó mocorgást. Innen folytatjuk.

Megosztás: