videótár

Torna videók bemutatása: 129. – 132.

Olvasási idő: kb.: 5 perc

129. ’1,2,3’

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 53 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? Van jó pár olyan videó, amit szeretek újra elkészíteni, mert idővel máshogy látom az arányokat és a feladatokat. Ez a videó is ennek felel meg. Minden mozdulat 3 részállomáson megy át, vagy 3 apró után mozgás kíséri a mozdulat végpontját kedves, szerethető programmá téve ezt a videót. 

130. Kaputól kapuig

A videó besorolása: Z-Funkció

Játékidő: 54 perc

Van-e eszközigénye?

  • Csak egy polifoam.
  • Térd probléma esetén egy összehajtogatott törölköző, pokróc vagy díszpárna is kellhet kiegészítésként.

Kinek ajánlott? Mindenkinek.

Miről szól a program? A program fantázianeve előre vetíti, hogy egy klasszikus jóga gyakorlat a kapu adja a kiindulóhelyzetek javát, de igen sokoldalú kimozgatások fokozzák a mozgékonyságunkat és hozzák azt a jóleső érzést, amit minden további nélkül elvárhatunk egy Z-órától. Ha pedig csak két kifejezést adhatnék a videó leírása gyanánt akkor játékosság és erő.

131. ’2x’

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 55 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különöen az egyszerű szerkezetű órák szerelmeseinek.

Miről szól a program? A videó címénél nem nagyon dobtam messzire a labdát. Ellenben beszédes mégis, hisz minden gyakorlatot kétszer végzünk el, pontosabban mindkét oldalra. A törzs oldalán végzett feladatok alapvetően régi szerelemek számomra, ebben a formájában pedig különösen. A sokoldalú kimozgatások, a nagyvolumenű mozdulatok dominanciája fokozza a hajlékonyságunkat, miközben erőnket is próbára teszi.

132. A nehezen ébredő macska dilemmája

A videó besorolása: Z-Funkció

Játékidő: 55 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különösen azoknak, akik szeretnék a testük izomegyensúlyi aránytalanságait eredményesen javítani.

Miről szól a program? Az előző videó címe elég kurta lett, ez viszont… A cím egy minden ízületet munkára bíró gyakorlat után született, ami a Z-órák mintázatát követve szerepel és különösen hatékonyan segíti a testtudatfejlesztő törekvéseinket. A heti tematikát követve pedig itt is minimál hangulatú órán vehetsz részt.

További jó mocorgást. Ha pedig eddig nem éltél a Teszthét lehetőségével itt az idő.


Innen folytatjuk.

Megosztás: