torna videó

Torna videók bemutatása: 81. – 84.

Olvasási idő: kb 4 perc

Csókolom, sziasztok.

Félelmetes, hogy telik az idő. Alig megy ki egy poszt a legutóbb leforgatott 4 videóról, már jön is a következő 4. Nézzük, milyen torna videó anyagokkal lepte meg a Tréner Úr az elmúlt 4 hétben a Z-Videótár előfizetőit.

84. Jobbról balra, balról jobbra (Z-Funkció)

Egy olyan mobilizáló órát állítottam össze, ami mind a törzs oldalán végzett kimozgatás. Egy-egy miniblokk után oldalt váltunk és minden blokk után elvégzünk egy referencia gyakorlatot, hogy folyamatában láthassuk, hogy-mint változik a testünk mozgékonysága, és hogy nő a mozgásterjedelem. Ami a gyakorlatanyag szépségét fokozza, hogy rá tud kapcsolódni az őt megelőző óra kiemelt testtájára – esetünkben a karokra – hisz javarészt kartámaszos minden gyakorlat. A program minimál jellege semmiképp ne tévesszen meg, mint minden mobilizáció, ez is üzembiztosan teszi a dolgát.

83. Két legyet egy csapásra (Z-Forma)

A módszereket bemutató sorozat újabb darabja érhető el immár blog és podcast formájában is. A bejegyzésben bemutatom azt a testkutatót, aki leginkább a lendülete és hite által hatott rám: Jørgen Peter Müllert. Az ő gyakorlatait adom közre vágatlanul, vagy éppen norbisan újraértelmezve ebben a videóban. A másik gondolati szál, ami ide elvihet titeket, hogy a korábbi erősítő órának a 81. Fókuszban a fenék elnevezésű órának tud a méltó folytatása lenni a Fókuszban a kar alcím által. Az eddig leforgatott anyagok közül magasan kiemelkedik ez a videó erősítő jellege miatt.

82. 3 mondat (Z-Funkció)

A 3 mondat egy szerelem gyermek. Egyik legkedvesebb Funkció órám most ez. A program sajátossága, hogy végig hanyatt fekvésben dolgozunk, ill. két feladattípus kergeti egymást 60 percen át. Az egyik egy kisvolumenű, a másik pedig mindig nagy volumenű feladat. Így egy hintaszerű, meditatív hangulatot kap a program a folyamatos érzet keresés által. Hogy pontosan miért is 3 mondat a program fantázia neve? Hajtsd végre a programot és rájössz… !!!

81. Fókuszban a fenék (Z-Forma)

Egy kedves online előfizetőm keresett meg azzal a kéréssel, hogy mi lenne, ha összeállítanék egy olyan torna videó órát, amiben a fenék formálása, feszesítése lenne az óra középpontjában. Tádá! Egy nagyon szerethető program lett a végeredmény, ami szakít az unalmas formai megoldásokkal és a Tréner Úrtól megszokott gazdag kiindulóhelyzetekben teszi próbára az alfelünket. Természetesen nem egy buta popsi programot adok közre, minden testtáj meg van szólítva, de mindenben ott van okként vagy éppen okozatként a far.

Innen folytatjuk.

Megosztás: