videótár

Torna videók bemutatása: 85. – 88.

Olvasási idő: kb 4 perc

Csókolom, sziasztok.

Jól tudom, hogy a blogot és podcastot kissé elhanyagoltam új anyagok tekintetében. Nem ihlet nincs, vagy kedv, pusztán idő… Az online brand építés határozottan több időt és energiát követel meg, mint a fizikális térben. Ellenben lassan minden eddigi blogbejegyzésem „felhangosodott” és így meg is hallgatható a bejegyzés címe alatt lévő lejátszó által itt a honlapomon vagy akár Spotify-on keresztül.

Pár hét múlva pedig nem egy nagy horderejű bejelentéssel készülök, és világossá fog válni számotokra, hogy mi is vitte el ennyire az energiákat. De addig is nézzük, hogy milyen anyagokkal készültem az előfizetőimnek.

88. Kiegyenlítő (Z-Funkció)

A 88. óra a 8-as szám bűvöletében született. 8 olyan feladatot választottam ki, ami különösen alkalmas a testben lévő egyensúlytalanságok megmutatására és korrekciójára is egyben. A 8 feladat közül egy feladat 8 alkalommal szerepel az óra során, így általa remekül szondázható az egyensúlytalanság változása és a saját mozgékonyságunk fokozódása. A feladatokat pedig 88 mp-en keresztül végezzük, aktív és passzív változataikat munkára bírva. Minimalista hangulat, maximalistákat is lenyűgöző eredmény.

87. Anya a csavaron (Z-Fúzió)

Ez az óravázlat az egyik legalapvetőbb emberi mozgást, a gerinccsavarást járja körbe. Már nem egy videó készült a témában, de ami ezt az anyagot különlegessé teszi, az a fajta törekvés, ami által már nem mobilizáló, még nem erősítő jellegű így méltán kapta a Z-Fúzió kategória megnevezést. Játékosságát az adja, hogy hol a felsőtest, hol pedig az alsótest indítja a mozgást a legkülönfélébb testhelyzetekben, a tőlem megszokott igényességgel és flow-szerű hangulattal.

86. Hevederrel (Z-Funkció)

Egy olyan programot hoztam létre, aminek eszközigénye egy heveder, vagy egy fürdőköntös öve, egy puhább nadrágszíj, egy táska pántja, … Kerültem minden „butácska” jógahevederes megoldást és nyújtást, így egy sokoldalúan nyújtó hangulatú óra lett az eredmény, amit még az eszközös óráim kritikusai is örömmel fogadtak.

85. Óh, azok a csodálatos állatok (Z-Forma)

Sok óravázlat csak ötlet szintjén van meg már jó ideje. Van, amit elkezdek és kellő ötletesség hiányában még nincs befejezve. Ez a program is ilyen volt eddig. Úgy a jóga, mint a pilates tele van állat kifejezésekkel. A mobilizáló rendszerek is bátran alkalmazzák állati mozgásokat utánzó feladataik elnevezésében az állatneveket. A feladat adott volt: ideális sorrendbe és aránypárokba kellett rendezni állati gyakorlatokat. Az eredmény pedig egy karakteres erősítő óra lett.

Az elnevezés pedig egy szívemnek kedves emlékkép újra csomagolása lett: a 80-as évek közepén kaptam egy könyvet, aminek az volt a címe: Óh, azok a csodálatos ebek. Ezt gondoltam újra ehhez videómhoz.

Innen folyatjuk.

Tags:
Megosztás: