torna videók

Torna videók bemutatása: 97. – 100.

Olvasási idő: kb.: 5 perc

Csókolom, sziasztok.

Nem vigyázok és elmaradok a videó leírásokkal… Attól mert az Automata megkezdte a működését, haladnunk kell. Nézzük az elmúlt két hét videótermését.

97. Kéztamasszal vagy anélkül

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 55 perc

Van-e eszközigénye? Nincs. Csak egy tornaszőnyeg.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Hasizom-gyakorlatok szerelmeseinek különösen.

Miről szól a program? Nem az első program, amikor a gombhoz varrunk kabátot. Van egy remek mobilizáló feladat, ami kéztámasszal és anélkül végezve is remek választás. Előbbi esetén pusztán a mozgékonyságunkat fokozza, utóbbi esetén intenzív munkát kap a törzs. “A feladat” periódikusan visszatér, hogy újabb és újabb terhelések után folyamatában tapasztaljuk meg az ízületi mozgásterjedelem növekedését. Természetesen mindez kiegészül további feladattokkal, amik szintén elvégezhetőek támasszal és anélkül is, hisz tematikus óráról beszélünk.

De van egy kakukktojás is a sorban, aminek pont a támaszték nélküli változata könnyebb – megtaláljátok melyik az?

#erősítő #mobilizáció #pilates

98. Újabb székes regeneráló  

A videó besorolása: Z-Funkció

Játékidő: 55 perc

Van-e eszközigénye? Egy polifoam és egy szék, aminek az ülőmagassága megegyezik a térdhajlat-fenék távolságával. Ha ettől alacsonyabb a szék, egy díszpárnával, összehajtogatott törölközővel is korrigálható a különbség.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különösen ajánlom derékfájósoknak, merev, kötött vállú “hómofiszöröknek”, idegileg túlterhelteknek.

Miről szól a program?

Ha csak egy feladatot, gyakorlatot lehetne átadni az utókornak, akkor az a passzív, székes regeneráló feladat lenne –  mert működik. S ez a kifejezés a korszellemet látva talán a legfontosabb. A program erre a feladatra lett megálmodva, kiegészítve azt izometrikus, mobilizáló, nyújtózó feladatokkal.

Kiemelkedően lazító, nyugtató hatású program.

#mobilizáció #lazító #székes #merevváll #derékfájás

99. Oldalazva

A videó besorolása: Z-Forma

Játékidő: 59 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Különösen ajánlom azoknak, akik szeretik a markáns erősítő foglalkozásokat.

Miről szól a program? Csak olyan gyakorlatok sorozata a program, amit a törzs oldalán elhelyezkedve végzünk el. Oktatóként ötletes, tartalmilag remekül kiegyensúlyozott, hatásában erőteljes. Bár én minden óraötletemet szeretem, de ez  a TOP5-ben okkal szerepel.

#pilates #erősítő #túlsúly

100. A hosszú zerge lábakért

A videó besorolása: Z-Fúzió

Játékidő: 55 perc

Van-e eszközigénye? Csak egy polifoam.

Kinek ajánlott? Mindenkinek. Térdben lábukat teljesen kinyújtani képteleneknek, kötötteknek különösen.

Miről szól a program? Aki valaha is járt órámon, hallhatta a videó címadó kifejezését tőlem. Alapvetően a kiindulóhelyzetek felépítésekor alkalmazott mondatról van szó.

Régi gyűjtésem, Berettyóújfaluban tartottam az órát és kiadtam az instrukciót, hogy a „lábak nyújtóznak a hosszú zerge lábakért”, amire visszakérdezett az egyik vendég: „Miért hosszú, zerge? Mert annyira szőrös?” ????

#mobilizáció #jóga #hajlékonyságfokozó

Innen folytatjuk.

Megosztás: