4 újabb torna video bemutatása

Újabb 4 torna videó bemutatása

Csókolom, sziasztok.

Gyorsan telik az idő. Újabb 4 torna videó került fel a Z-videótárba. Nézzük, hogy milyen témában, hangulatban és céllal készültek el.

72. Szakszerűen sorozat – A galamb (Z-Fúzió)

Ez immár a második bejegyzés, ami a leforgatott anyagokat hozza közelebb hozzátok. A videók közül több egy-egy sorozat része. Úgy, mint: „alapozó”, „eszközös”, „autentik”, „minimál”, „kritikus részek”, „csupa”, „karcosan férfias”, „mint a stúdióban”, „ami nagyon tud fájni” – csak hogy a teljesség igényével dolgozzunk, legalább mi. Egy-egy sorozaton belül mindig van egy szervező elv, ami hasonlatossá teszi a témához, de mégis különböző.

A szakszerűen sorozatnak eddig két gyöngyszeme került leforgatásra: 26. „A sirály” és a 24. „A bumeráng”. Előbbi egy jógagyakorlatot hoz közelebb a rutinos és a kevésbé gyakorlottak számára is, egy olyan objektíven keresztül, ami kevésbé megszokott a jógaoktató kollegákról, vagyis Norbisan. Utóbbi pedig egy igen látványos pilates klasszikust hoz emberközeli és tanulható állapotba. Ezt a logikai sort követi a sorozat újabb állomása, „A galamb”. Egy – általam – közepesen nehéznek ítélt jógagyakorlatról van szó, amiben 60 perc alatt gondosan előkészítjük a gyakorlatot és atomjaira szedve módosítjuk minden gyakorló számára sikereket adó változatba. A csípőnyitó hatása pedig minden szinten vitathatatlan.

71. Betűtésztaleves (Z-Forma)

Az órák alap szervezőelve az ellentmondást nem tűrő hatékonyság és komplex látásmód. Ezt sikeresen oldja a könnyedség és játékosság. Utóbbit úgy tudtam lehozni a polifoam szintjére, hogy minden gyakorlat vagy egy betűt formáz, vagy éppen egyik betűből fordul át lágyan egy másikba. A lapockaemelő ilyen sokoldalúan és eredményesen egy videómban sem volt még munkára bírva, mint ebben. Természetesen az anyag címe, mint feladat szintén megjelenik, így feszegetve folyamatában a lábak és a has lehetőségeinek végpontjait.

70. Vitathatatlanul egy a legjobb mobilizáló órám (Z-Funkció)

Akik nem ismernek, azt gondolhatják, na, ez is egy önelégült jógaoktató. Talán… ???? De a tények makacs dolgok. Miután ezt az anyagot élő műsorban leadtam, a  várakozáson felüli sok és hosszú elismerő üzenet után úgy gondoltam, nem lehet más a videótárba is leforgatásra kerülő anyag címe. Már-már ZÁKÁNY FITNESS-es klasszikusok izgalmas érdekházassága hozza el úgy a testi, mint a lelki egyensúlyt. Tapasztald meg, és meglátod magad is! ????

69. Alapozó sorozat – erősítés (Z-Forma)

Fentebb írtam a sorozatokról. Alapvetően minden programom egyszerre szól a kezdőkhöz, a középhaladókhoz és a haladókhoz. Nem akarom a módszer nagyszerűségét a kelleténél jobban emelni, de megteszem, hisz megérdemli. 3 változat majd minden gyakorlat esetében van, amiben egyik változat és a másik között akár több apró eltérést is hoz, így praktikusan nem 3, hanem jóval több változat közül lehet a gyakorlónak eldöntenie, hogy adott napi fizikai terhelhetősége vagy lelki állapota mit is tesz számára lehetővé.

Ez a torna videó pont azért készült, hogy még fokozza ezt az elvárást. Vagyis hosszú évek rutinjából merítkezve, erősítő, nyújtó, mobilizáló klasszikusok vannak itt, amik működnek.

Elárulom, amikor új vendég jött hozzám még abban az időben, amikor a stúdióm 4 fallal határolt volt, akkor ezek a gyakorlatok kb. 80%-ban ott voltak az első órájában, mert MŰKÖDNEK. Ezek hatásával azonnal le tudtam nyűgözni a gyakorlót. Ha nem jött be neki a munkamódszer, persze az is látszott, mert túl lassú volt neki, vagy mert nem tudott ennyi komponensre figyelni, vagy esetleg a sajátos szóhasználatom, a már-már bizalmaskodónak ható közvetlenségem elriasztotta. De hát nem lehet mindenkinek megfelelni.

68. Alapozó sorozat – nyújtás és mobilizálás (Z-Funkció)

Az alapozó sorozat másik új videója. Ugyanaz a szervezőelv. Működőképes és várakozáson felül gyors eredményt hozó gyakorlatok szerelemgyermeke ez a torna videó.

Ami, ha elnyeri a tetszésed, akár párban is végezhető a Tartós videótár által. A tartós videótár azoknak a megoldása lehet, akik nem igénylik, hogy egy-egy videótár tagjaként folyamatában frissüljön az anyag. A tartós videótár által pont addig használsz 1-1 videót, ameddig az ismétlés biztonsága folyamatában hozza a fejlődés lehetőségét.

Ha még nem tapasztaltad meg

Remélem tetszett az összeállításom! Ha pedig szeretnéd ennek fényében kipróbálni a munkamódszerem, minden további nélkül megteheted egy hétig kockázatmentesen, pénzvisszafizetési garanciával. Utóbbit amiatt erősítem, mert pontosan tudom, hogy MŰKÖDIK.

Innen folytatjuk.

Tags:
Megosztás: