Tartásjavítás, Irodai torna, Egészség

Z-PROGRAM CÉGEKNEK

Ugye az nem kérdés,
hogy az ülőmunka egészségtelen?

Egy friss felmérés1 eredményei szerint – mely irodai dolgozók körében történt – a válaszadók 50%-ának fáradt a szeme, 49%-uk szenved hátfájástól, 48%-uk fejfájástól. További gyakori panaszok közé tartoznak a súlygyarapodás és a látás romlása. A kutatók csak „valószínűsítik”, de nyilvánvalóan ez annak az eredménye, hogy az irodai dolgozók átlagosan napi hat órát székben ülve, képernyőt bámulva töltenek el.

Az Ön munkavállalói is ezt teszik?

Ha igen, felelős vezetőként tegyen arról, hogy csökkenjen az ülőmunka vagy egyéb kényszeres, nem természetes testhelyzet okozta károsodás munkatársai egészségi állapotában.

Hogyan segíthet?

Nagyon sok múlik a megfelelő munkaállomás kialakításán, de még többet jelent a rendszeres mozgás. Engedje meg munkatársainak, hogy felálljanak a székből és tegyenek magukért és akár közösen végezzék el 14 perces irodai tornámat!

Hogy segíthetek én?

Zákány Norbert vagyok, a Z–módszer kidolgozója és vezető oktatója. Módszerem a tartásjavítás, alakformálás intelligens és biztonságos, ízületkímélő alternatívája, mely a tapasztalatok alapján a mozgásszervi fájdalmak csökkentésére vagy akár teljes megszüntetésére alkalmas, komplex alak- és tartásjavító tornarendszer.

Több úton is segíthetek munkatársai egészségi állapotának javításában / megőrzésében. A komfortosabb testérzet természetesen dolgozói lelki állapotát is befolyásolja, nem beszélve arról, hogy lojalitásunk is növekszik egy olyan cég / vezető iránt, aki / amely exkluzív módon törődik testi jóllétükkel.

A lehetőségek tehát:

  1. Egy csoportos foglalkozás keretében betanítok munkatársainak egy a felügyeletem nélkül is végezhető, biztonságos, rövid gyakorlatsort, aminek rendszeres végzésével a test karban tartható, vagy a fennálló problémák javíthatók.
  2. Egy előadással egybekötött bemutató órán felhívom a figyelmet a munkavégzésükből adódó problémaforrásokra, és ezek kiküszöbölésére betanítok egy rövid gyakorlatsort.
  3. Kiscsoportos órákat tartok rendszeresen munkatársainak előre lekötött időpontokban.
  4. Munkatársai számára biztosíthat online lehetőségeket a rendszeres mozgásra. Így korrigálva állandósult vagy speciális mozgásszervi problémákat.

A Z-módszerről és rólam olvashat bővebben itt.

Bővebb információkért, árajánlatért és időpont egyeztetésért keressen bizalommal!

Találkozzunk személyesen!

Kérdésed lenne?

Írj nekem, ha olyan kérdésed lenne, amire itt nem találtál választ!