Óratípusok

Milyen legyen az első órád?

Három utat kínálok a Z-rendszeren belül az egészségesebb, komfortosabb testérzet eléréséhez:

  1. Betanítok magánóra keretében (személyesen vagy online) egy a felügyeletem nélkül is végezhető, biztonságos, rövid gyakorlatsort, aminek rendszeres végzésével a test karban tartható, vagy a fennálló probléma javítható. (A betanító óra leírását lásd lentebb.)
  2. Kipróbálod a Z-Videótár és/vagy Z-Live program óráit. Élj az ingyenes teszthét lehetőségével!
  3. Az első kettő kombinációjával még eredményesebben és hamarabb jön helyre a test egyensúlya.

Ha Debrecenben laksz, és ragaszkodsz a személyességhez, élhetsz a THM, azaz a „Tréner Úr házhoz megy” lehetőségével.

Óratípusok

Forma – Funkció – Fúzió

A Z-Forma és a Z-Funkció óratípusok a Z–módszer alappillérei. A forma követi a funkciót, vagy a funkció követi a formát? – ez a gondolatfelvetés adja tornarendszerem lényegét.
A két óratípus főleg arányaiban különbözik; a Forma kicsit Funkció is, és a Funkció kicsit Forma is. Azonban nincs két egyforma óra, mert foglalkozás közben lágyan vezethetem egyiket a másikba.
A Fúzió jelenti a lágy átmentet a két típus között.

Z-Forma Z-Funkció
Az alakformálás, azaz a FORMA megszerzése vagy megtartása. Fókuszban Alapvető FUNKCIÓK visszaszerzését segítő mozdulatok újratanulása.
Izmok és azok aránya. Min van a hangsúly? Teherviselő ízületek és azok mozgásterjedelme.
Alakformálás, erő növelése. Elsődleges feladata A fájdalommentes, gördülékeny mozgás visszaszerzése / megőrzése.
A fájdalommentes, gördülékeny mozgás visszaszerzése / megőrzése. Másodlagos feladata Alakformálás, erő növelése.
A terhelés összetevőinek növelése általi erősítés. Arányaiban kevesebb nyújtás, mobilizálás. Eszközei Minél sokoldalúbb kimozgatás, nyújtás, mobilizálás és nyújtózás. Mindezek következményként jön létre az óra erősítő hatása.
Főként nagy volumenűek, de a kiindulóhelyzetek és végpozíciók pontosak. A mozdulatok Kis- és nagy volumenű mozdulatok, a pontosság kevésbé fontos, mint a Forma órák esetében.
„Csinosabb, erősebb szeretnék lenni. Jó lenne, ha megszabadulnék a kilók mellett az állandósult derékfájdalomtól is.” Milyen motivációval érkeznek ide a vendégek? „Csak ne fájjon. Itt fáj, ott fáj… Fáj a fejem, nyakam, vállam, …”
Erő és koncentráció. Megkövetelt készségek Koncentráció, türelem.
A mélyizomzatra hat, hatása kimerítő az egész testre nézve. A jól végzett gyakorlatok után 36-48 órával jelentkezhet karakteres izomláz. Mennyire fáraszt ki? A tartás korrekciója, a mozgás szabadságának visszaszerzése ki tudja fárasztani a gyakorlót, elsősorban a hátát.
Vitalizáló. Az óra hangulata Nyugtató, ellazító.

Betanító óra

Betanító óráimat azoknak ajánlom, akik állandósult vagy speciális mozgásszervi problémákkal küzdenek. A magánóra alatt aprólékosan felépítjük azt a személyre szabott programot, ami aztán otthon, saját időbeosztás szerint végezhető. Napi 15-25 perc időtartamú, speciálisan összeállított gyakorlatsor rendszeres végzésével rövid idő alatt megszűnhet a fájdalom, és újra teljes értékűvé válhat az élet. Néhány hét elteltével pedig felülvizsgálhatjuk egy újabb magánóra keretében a haladás mértékét, és módosítjuk a programot az állapot alakulásának megfelelően. A Videótárral és/ vagy Live órákkal kombinálva még hamarabb lehet eredményeket elérni.

Program csak Uraknak

Miben nyújt segítséget a program?

Prosztata problémák, potencia és merevedési zavarok, vizelési nehézségek, inkontinencia, heresérv, renyhe bélműködés, aranyér, alacsony spermaszám esetén, valamint megelőzésképen (ha még nincsenek tünetek).

Mi történik egy tréning során?

Egy, a mindennapokba beilleszthető életmódot tanulunk meg (táplálkozás, tisztálkodás, öltözködés, torna), áttekintjük a férfi altesti működését, kényelmes sportruházatban megtanuljuk azokat a gyakorlatokat, amelyeket aztán otthon tovább kell végezni egyedül. Semmi kínos, fel nem vállalható nem történik. A diszkréció és a titoktartás garantált.

A torna előnyei

Erősíti a kismedence izmait, stimulálja a hormontermelést, növeli a szexuális teljesítőképességet, növeli a spermiumok életképességét, valamint a férfiak önbizalmát, és csökkenti a műtéti szövődményeket.

Megtanítom a gyakorlatok helyes, sérülésmentes végrehajtását, miközben segítek, hogy a közös munka során és utána is motivált és lelkes maradj.

Kérdésed lenne?

Írj nekem, ha olyan kérdésed lenne, amire itt nem találtál választ!