Tennél ÖNMAGADÉRT otthonod kényelméből?
Otthon végezhető tornát keresek, amibe akár a családomat is be tudom vonni. A ZÁKÁNY FITNESS kínál megoldást erre? 1 Hagyd abba a keresgélést, megvan!!!
Mi röviden a Z-módszer? 2 Módszer a módszereken túl.
Mi kicsit hosszabban a Z-módszer? 3 A testtartásjavítás, alakformálás intelligens és biztonságos, ízületkímélő alternatívája. A pilates, a jóga, és még számos módszer előnyeit ötvözve és újraértelmezve a Z–módszer az eddigi tapasztalatok alapján alkalmas lehet mozgásszervi fájdalmak csökkentésére vagy akár teljes megszüntetésére, így komplex alak- és tartásjavító tornarendszer.
Miért kellett ennyi módszert összevonni? 4 Mert egyetlen tornarendszer önmagában nem elegendő. Azonban a módszerek tudatos keverése, finomhangolása, újraértelmezése, kibővítése izgalmas és következetesen jobb eredményhez visz minket.
Ez egy kész rendszer? 5 Nem. Mindig egy aktuális állapot, egy oktatói attitüd, meggyőződés határozza meg az arányokat, és így a keletkező érzeteket is. De mindig határozottan önmaga előnyére változik.
Miért az a szlogenje, hogy “Az újra könnyed mozgásért”? 6 Mert a funkció sokkal fontosabb mint a forma. Főleg a kor előrehaladtával fontosabbá válik hogy “ne fájjon”.
Milyen múltra tekint vissza? 7 10. éve ismert Debrecenben és a könyező településeken.
Fáj a derekam, a nyakam az ülőmunka miatt – jó lehet nekem mindez? 8 Határozottan igen. Mindenkinek ideális kortól, nemtől, erőnléttől, hajlékonyságtól függetlenül egyedi felépítése által.
Van-e eszközigénye? Mi kell a tornához? 9 Csak kényelmes ruházatra és egy tornaszőnyegre van szükséged. De alkalmasint színesitik a tornát olyan “eszközök”, amik miden háztartásban fellelhetőek: szék, fal, könyvek, …
Kinek nem ajánlott? 10 Akik egy visszafogott, csendes, önmagát túl komolyan vevő oktatót keresnek, csalódhatnak. Ahogy azok is becsapva érezhetik magukat, akik csak “vegytiszta” módszerekhez ragaszkodnak. A módszer azonban mindig működik, ha nyitott arra az egyén.
Mégis milyen akkor az oktató? 11 Szokatlan. Könnyed hangvételű minden óra, amiben mindenki megszólítva érzi magát. Mivel a program részletgazdag instrukciókból épül fel, így mindenképp kell valami, ami feloldja ennek a feszességét, de nem megy a munka rovására.
Ki az oktató? 12 Zákány Norbert. Közgazdászból lett oktató (Pilates-, gerinc- és hatha jógaoktató, callanetics és sportoktató, Aviva Férfi Torna oktató). Aki elkötelezett testkutató, aki misszióként tekint a munkájára.
Van-e kezdő csoport, ahova csatlakozhatok? 13 Nincs, és nincs is szükség rá. Egy átlagember nem tudja meghatározni, hogy ő kezdő, középhaladó vagy haladó. Mert lehet az egyik gyakorlatból gyengébb valaki, de a másik gyakorlatból erős. Ill. az erőt, a hajlékonyságot a kipihentség, az aznap megélt stresszhelyzetek is befolyásolják. Ezért a programnak kell mindehhez idomulnia és segítenie a gyakorlót a célja felé.
Hogy néz ki egy óra? 14 Mivel szokásokon alapuló szabályok nem kötik, így egy rövid ráhangolódás után legalább 3 változatban kerül bemutatásra minden feladat, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy adott napi állapotához melyik feladat illik. A feladatok felépítése, jellege, összetettsége, aránya pedig már-már mérnökien precíz. Minden óra levezetéssel zárul, hogy csak jó érzés maradjon.
Mennyire változatosak az órák? 15 Egy hosszú évek óta vendég nem olyan régen így fogalmazott: “folyamatosan megújul, ennyi idő alatt még 2 egyforma órájával nem találkoztam”.
Milyen eredményekre számíthatok? 16 A lágy, de karakteres technikák által az eredmények nagyon gyorsak annak ellenére, hogy a feladatok (első ránézésre) egyszerű, lassú, nyugodt felépítésűek.
Fizikális stúdióba hova tudok menni? 17 A “kialakult helyzetben” átmenetileg bezárt a stúdió. De a THM (Tréner Úr ház megy) szolgáltatás által még kényelmesebben vehető igénybe a szolgáltatás akár egy fős, akár csoportos óra tekintetében Debrecen területén.
Nekem fontos, hogy fix időpontban legyen egy óra. Tudok ilyen csoporthoz csatlalkozni? 18 A Z-Live minden kedden és csütörtökön 18:00 órától elérhető, és pont e miatt az igény miatt született.
Ha nem tudok a fix időpontokhoz igazodni, mit választhatok? 19 Nézd meg a Z-Videótár hetente megújuló teljes órás anyagait.
Online magánórákkal lehet-e még kiegészíteni mindezt? 20 Temrészetesen. Egyeztetés kérdése csupán.
Ki tudom-e próbálni a módszert? 21 Minden további nélkül. Kockázatmentesen és elköteleződés nélkül tesztelheted.